Veelgestelde vragen

Wat betekent ‘limited edition’?
Onze limited edition stoffen zijn maar in beperkte oplage beschikbaar. Dat wil zeggen dat de stoffen niet worden bijgedrukt als ze in de winkels uitverkocht zijn. De stoffen uit de vaste collectie zijn niet limited edition, die worden een aantal keer per jaar bijgedrukt.

Welke stoffen passen bij elkaar?
Het cijfer in de stofnaam vertelt uit welke basisstof de stof bestaat. Alle stoffen met 040 als kleurnummer, bijvoorbeeld, bestaan uit dezelfde donkerblauwe grondstof en passen dus zeker bij elkaar. Bij de meeste stoffen kan je ook een uni stof (dus zonder print) bijbestellen. Ook daar kies je de stof met hetzelfde kleurnummer om zeker te zijn van dezelfde ondergrond.

Zijn de stoffen aan de lopende meter beschikbaar?
De uni stoffen en de tricots zijn aan de lopende meter te bestellen.De stoffen met een handgedrukte print zijn enkel te bestellen per paneel. De meeste panelen zijn 60cm hoog. We kozen voor deze hoogte omdat die lengte veelzijdig is (je krijgt er makkelijk de hoogte van een rokdeel uit) en toch nog bedrukbaar. De panelen worden voorgeknipt geleverd aan de winkels; als je twee panelen bestelt krijg je dus ook twee losse panelen.

Hoe moet ik de stoffen wassen?
De specifieke wasvoorschriften voor elke stof vind je in de technische fiches die hier bij de stoffen te vinden zijn. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat handwas de meest duurzame optie is, en dat je kledingstukken best binnenstebuiten wast. Nooit rechtstreeks strijken op de print, anders blijft hij aan je strijkijzer hangen.

Ik ben een blogger en wil graag met jullie samenwerken. Wat moet ik daarvoor doen?
De beste manier om op te vallen, is door iets te naaien met onze stoffen en je creatie te delen met #lottemartensfamily. Wij checken die hashtag regelmatig; de creaties die ons het meeste opvallen contacteren we graag voor een volgende samenwerking!

Ik ben een winkel en zou graag jullie stoffen verkopen. Wat moet ik daarvoor doen?
Wil je één van de exclusieve Lotte Martens verdeelpunten worden? Ben je eigenaar van een geregistreerde stoffenwinkel met een BTW-nummer en geïnteresseerd in de aankoop van onze producten tegen groothandelsprijzen? Stuur een mailtje naar info@lottemartens.com, dan bezorgen wij je de inloggegevens voor ons wholesaleplatform.

Ik organiseer een event en ben op zoek naar sponsoring. Wil Lotte Martens ons sponsoren?
Sponsoraanvragen worden individueel bekeken en intern besproken. Stuur een mailtje met je wensen en motivatie naar pr@lottemartens.com, dan bekijken wij je aanvraag.