Just knot it | benodigdheden

Op deze pagina vind je de benodigdheden terug van het patroon Just Knot it | kinderjurk.

Type stof

Voor de buitenstof zijn de meeste niet-rekbare, dunne stoffen geschikt. Een zomerversie maken we zelf vaak in licht katoen of satijnkatoen. Voor een winterversie, of een heel feestelijke versie waarbij het fijn is als de rok wat stijver staat, kan je kiezen voor canvas of jacquard weefsel. Je kunt ook een combinatie van stofsoorten maken. Voor het rokdeel is zijde een mooie optie. Voor de voering van de top is het belangrijk te weten dat die zichtbaar is aan het strikje op de rug. Dezelfde types stof als voor de buitenstof zijn bruikbaar voor de voering. Stoffen dikker dan canvas zijn minder geschikt.

Hoeveelheid stof: zie tabel

De stofhoeveelheid is afhankelijk van de gekozen maat.
Tel de hoeveelheid voor top + riem bij de hoeveelheid voor de door jou gekozen rok. Doe hetzelfde voor de voering.

* De berekening gaat uit van deze situatie: stof met tekening die maar in 1 richting bruikbaar is, dus waarin je geen panden ondersteboven kunt knippen; top met overlap, plooien in het voorpand en knopenpat.

Wijkt jouw versie sterk af van deze opties, dan leg je best je patroondelen eens naast elkaar om te kijken hoeveel stof jij nodig hebt.

Knopen

Knopenpat: 2, 3 of 4 drukknopen van maximum Ø 0,8 cm
Versiering middenachternaad: 1 of 2 (contrasterende) knoopjes.
Rug met driehoek: 1 (druk)knoop voor het sluiten van de jurk, Ø naar keuze maar maximum 1,8 cm, passend in de bocht boven de driehoek in de rug.

Paspel en biaislint (optioneel): zie tabel

Paspel is optioneel en kan je gebruiken bij sommige opties: zie tabel.

Biaislint heb je enkel nodig voor de zoom van de rok met plooien. Het lint zit volledig aan de binnenkant van de rok en is niet zichtbaar aan de buitenkant. Het zit tegen de benen van je kind, dus satijnbiaislint is het meest aangenaam.