Lotte Martens Patronen: Mind The Whale

Het DIY assortiment van Lotte Martens staat vanaf nu nog steviger in zijn schoenen. Naast een permanente en limited stoffencollectie, voegen we ook naaipatronen toe aan ons assortiment.

Riet Van de Walle, schrijfster van de Zo Geknipt boeken en ontwerper bij Mind the Whale, versterkt vanaf nu ons team en zorgt ervoor dat elke nieuwe collectie voorzien wordt van passende inspiratie om er mee aan de slag te gaan.
Ze ontwikkelt patronen en pakketten in huis, en coördineert samenwerkingen met designers uit binnen- en buitenland. Zo zorgen we ervoor dat je voor elk van onze producten voorzien wordt van inspiratie en tips, zodat we een totaalbeeld van onze producten geven en je maakproces stofferen.

JUST KNOT IT

De eerste symbiose tussen Mind the Whale en Lotte Martens is het ‘Just knot it’ patroon, op maat van de feestcollectie PARTY ANIMALS.


Zijde en jacquard zijn prachtig maar vragen ook om een patroon dat bij hen past.
Just Knot It is een jurkje in maat 92 tot 140, met heel wat opties om jouw unieke feestjurk te maken. Het patroon is te koop op papier of in pdf, en in de handleiding vind je extra tips om met zijde of jacquard te werken!
Door verschillende stoffen te gebruiken krijg je een verrassend effect. De strik op de rug laat een stukje van de voeringstof zien en combineer je met een subtiele open rug of met een knopenpat als sluiting. Maar je kunt ook kiezen voor een open rug met een driehoek, met of zonder paspel. Onder de armen sluit het jurkje met een zijnaad, of met overlappende panden die je kunt accentueren met paspel. Ze maken dat de jurk snel in elkaar zit: geen ritsen, geen knoopsgaten! Kies voor een recht of geplooid voorpand, een rimpelrok of een driekwart cirkelrok met plooien en knoop het op jouw manier!

Vergelijkbare berichten