Beaufort voegt schoonheid toe aan je steunkous

Tijd heelt alle wonden, zegt men. Schoonheid doet dat ook, al is dat minder geweten. Daar brengt de nieuwe productlijn van Lotte Martens en Robin Ibens verandering in. Beaufort zet schoonheid in als medicijn in het genezingsproces bij o.a. lymphedema. Dat is de zwelling van armen en/of benen veroorzaakt door een kanderbehandeling. Orthopedische sokken zijn een deel van de behandeling, maar schoonheid is een echt medicijn.

Orthopedische sokken en verbanden hebben een grotere mentale impact dan gedacht. De drager voelt zich echt een patiënt. Zo’n huidkleurig verband veruitwendigt je ziekte, is opvallend en maakt dat mensen je steeds meteen naar de gezondheid vragen en niet naar je persoon. Patiënten zijn doorgaans meer beschaamd over de zichtbare symptomen dan over de inwendige. Beaufort gelooft in de kracht van schoonheid. Dus maken wij orthopedische sokken mooier, en dat mist zijn doel niet.

Lisa, 45 en een van de testers van de eerste Beaufort producten, getuigt: “Mijn nieuwe kous is als een juweel. Mensen vragen me niet meer hoe erg het met me is, maar spreken me aan over de schoonheid op mijn arm. Het is lang geleden dat ik nog zo graag buiten ben gekomen.”

Vergelijkbare berichten