Lastminute juffencadeau? (TUTORIAL)

Deze tutorial werd geschreven door Laurence van de blog I Sew Blanche. Ook het patroon is van haar hand. Gebruik het zeker voor jezelf en voor fijne cadeautjes, en deel met #lottemartensfamily zodat we je creatie kunnen bewonderen. Voor meer van Laurence’s prachtige creaties: volg haar blog!

Een juffencadeau dat zowel handig is als een luxueuze uitstraling heeft… het klinkt tegenstrijdig maar is heel gemakkelijk haalbaar en op letterlijk 15 minuutjes klaar. Hierbij kan je een pdf vinden van het patroon dat Laurence maakte. Het past perfect op de zakdoekdoosje van het huismerk van de Colruyt 😉

Wat heb je nodig?

  1. Leg het patroon op jouw mooie lap Lotte Martens stof. Zorg er zeker voor dat je de ovaal in het midden en de 4 gemarkeerde punten mooi overneemt.
  2. Knip de rechthoek uit net als de ovaal in het midden.

3. Plooi de hoek om zodat beide zijkanten mooi op elkaar liggen en zorg ervoor dat je gemarkeerd punt duidelijk is. Naai vanuit dit punt loodrecht op de zijkant tot onderaan.

4. Doe hetzelfde voor de 3 andere hoeken.

5. Plaats de 2 flapjes op de korte zijde van de rechthoek. De hoekjes moeten elkaar raken of overlappen elkaar een klein beetje (afhankelijk of je met vilt of scuba werkt – het ene is al wat dikker dan het ander).

6. Naai beide flapjes vast door onderaan een steek op enkele milliemeters van de rand te naaien. (ik gebruik daarvoor mijn blinde zoomvoetje). Je kan er zelf voor kiezen om de flapje ook op de schuine zijde te doorstikken, maar ik zelf deed het niet. Ik vond de origami look wel leuk, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Et voilà… jouw juffencadeau is klaar. Al kan je er ook voor kiezen om deze gewoon lekker voor jezelf te houden 😉

Vergelijkbare berichten