| | |

Van sweater naar sweater dress

Een sweaterdress is een heerlijk kledingstuk voor speelfans die toch liever een jurkje dan een broek dragen. Of voor teens die helemaal fan zijn van oversized! Deze tutorial laat zien hoe je van het Over & Over Kids sweaterpatroon heel eenvoudig een sweaterdress kunt maken!

Wil je graag een handgeprinte sweaterdress? Koop een sweaterbox voor volwassenen maar vraag naar het kinderpatroon in de opmerkingen! Met deze tutorial heb je dan alles in huis voor een speelse jurk met blinkende print.

  1. Meet je kind van schouder tot knie. (Afmeting A)
  2. Meet patroondeel 1 in de maat van het kind, van schouder tot onderrand. (Afmeting B)
  3. Trek afmeting B af van afmeting A. Voeg deze afmeting toe aan patroondeel 1. Voeg dezelfde lengte toe aan patroondeel 2 en 6.

4. Naai het patroon volgens de handleiding.

TIPS VOOR DE AFWERKING VAN DE ONDERRAND

> De onderrand werk je af met boordstof, net zoals je bij de sweater zou doen. Wil je graag een iets losser zittend effect op kniehooogte, voeg dan 3 tot 5 cm toe aan de boordstofbreedte (patroondeel 8).

> Je kunt er ook voor kiezen om geen boordstof toe te voegen aan de onderrand, dan krijg je gewoon een rechte, kortere jurk! Voeg in stap 12 geen heupboord toe, maar werk de onderrand van de sweaterdress af met een zigzag- of overlocksteek. Strijk een zoom van 4 cm in de onderrand, en zet de zoom rondom vast met een zigzagsteek of tweelingnaald.

Een sweaterdress draag je in de winter met een panty, in de lente en herfst met laarzen of sneakers. Maar ook een skinny jeans staat erg mooi onder een sweaterdress, voor dames en kinderen!

Vergelijkbare berichten